Merre mehet a frank? - új jelzés jött Svájcból
Beküldve: 2011-10-27

Felemás jelzést adott a svájci gazdasági miniszter arról, hogy szükség volna-e az SNB részéről az 1,20-as EUR/CHF árfolyamlimit emelésére.


Bővebben

Új, 27 százalékos adót javasol Rogán Antal
Beküldve: 2011-10-26

Szociális hozzájárulási adó címen, a munkabér 27 százalékát kitevő új adó bevezetését javasolja Rogán Antal a jövő évi adótörvényekhez szerdán beadott módosító indítványában - a javaslat a parlament honlapján olvasható. A javaslatban nincs szó arról, hogy az indítványozott új adó miként viszonyul a társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettséghez...


Bővebben

Matolcsy: 2012 végén a devizahitel már ne terhelje a családokat
Beküldve: 2011-10-26

A nemzetgazdasági miniszter szerint egy alternatív finanszírozási rendszeren dolgoznak, amiben akár egy állami alapítású lakossági bank is szerepet kaphat.


Bővebben

Járai: A kormány gazdaságpolitikája egy hét alatt elbukott
Beküldve: 2011-10-25

Elérhető az idei és a jövő évi hiánycél, de ehhez valószínűleg további költségvetési kiigazításokra lesz szükség, talán már ebben az évben - mondta Járai Zsigmond, a Költségvetési Tanács elnöke a Joint Venture Szövetség üzleti fórumán.


Bővebben

Magyar ácsok, festők félmilliós fizetésért mennek Nyugat-Európába
Beküldve: 2011-10-24

Akár havi 400-500 ezer forintos nettó fizetéssel várják nyugat-európai cégek a magyar szakmunkásokat, ha beszélnek nyelveket. Ez derült ki a Budapesten hatodik alkalommal rendezett nemzetközi állásbörzén, amelyet az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) magyar tagozata szervezett. Szombaton 26 munkaadó és 18 nemzeti EURES-tanácsadó várta a külföldre vágyó állásker...


Bővebben

Jelentős az államháztartási hiány
Beküldve: 2011-10-24

Magas a kilenchavi hiány, de a szaktárca szerint ennek technikai jellegű okai vannak, nincs veszélyben az idei hiánycél.


Bővebben

Lázár: még változhat a kormány terve a 2012-es költségvetésről
Beküldve: 2011-10-24

A kevesebb államadósság és az alacsonyabb költségvetési hiány jelenti az euróválságtól való távolodást - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a képviselőcsoport hétfői ülése után, ahol Orbán Viktor miniszterelnök adott összefoglaló tájékoztatást arról a gazdasági környezetről, amelyben megszületett a jövő évi költségvetés terve, valamint a hétv...


Bővebben

Szolgálati idő: kinél, hogyan számítanak bele a tanulmányok?
Beküldve: 2011-10-24

A felsőfokú tanulmányok idejét szolgálati időként kell figyelembe venni. Az öregségi nyugdíjra jogosultságnál az 1998. január 1-je előtti évek számítanak, a rokkantsági nyugdíjnál pedig valamennyi tanulmány, amelyet a jogosult a felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán folytatott.


Bővebben

Csökkennek jövőre a bérek, hiába az ígéretek
Beküldve: 2011-10-24

Csupán 170-180 ezer forintig kompenzálnák a munkavállalókat az adóváltozások és a járulékemelés miatt. A kormány és a munkáltatók koncepciója a névleges nettó keresetek megtartását célozza, vagyis a kompenzált bérek reálértéke csökkenni fog jövőre. A kompenzáció 65-75 százalékát az állam állná, ami 100 milliárd forintba kerülne a költségvetésnek.


Bővebben

Cafeteria 2012 - itt vannak az új összeghatárok és szabályok
Beküldve: 2011-10-24

A béren kívüli juttatásként adható juttatások körét módosítja a kormány, így 2012. január 1-jétől nem minősül béren kívüli juttatásnak az univerzálisan beváltható étkezési utalvány - derül ki az Országgyűlés elé terjesztett javaslatból.


Bővebben