Sokat bukik, aki februárban megy szabadságra
Beküldve: 2013-02-01

Egy új szabály miatt akár tízezreket is bukhat, aki rövid hónapban megy szabadságra. A munkaadó éppen kompenzálhatja a pórul járt dolgozókat, de nem köteles. Cserébe egy hosszú hónapban kivett szabadság pluszpénzt hozhat – írja az origo.hu.


Bővebben

Kezdődik az szja-bevallási időszak
Beküldve: 2013-01-28

A hamarosan kezdődő személyi jövedelemadó bevallási időszakban csaknem 4 és fél millió embernek kell a tavaly szerzett jövedelméről számot adnia.


Bővebben

Ez forgatja fel az életünket mától
Beküldve: 2013-01-01

Sárgacsekk-adó, közműadó, baleseti adó, kata, kiva - öt új adóval köszönt be 2013. De nemcsak számos adó emelkedik, hanem eltűnik a szuperbruttó, csökken a gáz, az áram és a távhő ára, a minimálbér is magasabb lesz, ugyanakkor a fővárosban többet kell fizetni az utazásért, és megbüntetik azt, aki nem rakat chipet a kutyájába. Az oktatásban új időszámítás kezd...


Bővebben

Itt az 1 millió forintos karácsonyi ajándék családok ezreinek
Beküldve: 2012-12-23

Két év alatt 1 millió 764 ezer forintot is veszíthettek azok a háromgyermekes mozaik családok, amelyekben az apa és az anya nem házasságban, hanem élettársi kapcsolatban él. Az adóhatóság és a nemzetgazdasági tárca értelmezése szerint ugyanis a közösen nevelt gyermekek után csak akkor jár az emelt összegű, kedvezményezett eltartottanként 33 ezer forintos adókedvezmény...


Bővebben

Orbán: béremeléssel és rezsicsökkentéssel indul 2013
Beküldve: 2012-12-19

A miniszterelnök szerint joggal állítható, hogy 2013 egy jól kezdődő év lesz, hiszen január 1-jével a bérek nőnek, a rezsiköltségek viszont csökkennek.


Bővebben

Több adót fizetünk jövőre, mint a kormányváltáskor
Beküldve: 2012-12-08

Az adórendszer átalakítása során az elmúlt két évben folyamatosan szem előtt tartották a költségvetési egyensúlyt, és olyan adókat emeltek, amelyek növelésével a legkevesebbet ártanak a gazdaságnak, így alakult ki a jelenlegi struktúra, mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, egy szakmai fórumon az ...


Bővebben

Több százezres kedvezmény: már csak eddig kérvényezhető
Beküldve: 2012-12-01

Az árfolyamrögzítés 60 hónapig, de legfeljebb 2017. júliusig él, a hiteladós a 60 hónap alatt több százezer forintnyi kedvezményben részesül.


Bővebben

Itt a legújabb megszorítás a nyugdíjasoknak
Beküldve: 2012-10-21

Tovább növeli a kormány a kiegészítő tevékenységet folytató, vagyis a nyugdíjas vállalkozók, illetve a máshonnan nem biztosított magánszemélyek által fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék összegét. Az idei tetemes, 25 százalékos emelés után jövőre 4,2 százalékkal nő a járulék. Eközben csökken a különféle ellátásban részesülők, illetve a kiskor...


Bővebben

Osztanak, szoroznak - ekkora minimálbért javasolnak jövőre
Beküldve: 2012-10-05

A Munkástanácsok Országos Szövetsége 105 ezer, míg a Szakszervezetek Országos Szövetsége 100 ezer forintos minimálbért javasol 2013-ra.


Bővebben

Szabadság az új Munka Törvénykönyve szerint
Beküldve: 2012-08-15

Az új Munkatörvénykönyve több új előírást tartalmaz a szabadsággal kapcsolatban. Ezek a módosítások ugyan csak 2013. január 1-jétől lépnek életbe, jobb képbe kerülni velük kapcsolatban.


Bővebben