Így módosultak a szabadságolási szabályok
Beküldve: 2013-06-26

A Munka törvénykönyvének változása szerint távollét (például szabadság) esetén a munkabér nem változik a munkanapok számától és a távollét időtartamától függően. Az új szabályozás 2013. augusztus 1. napján lép hatályba és visszamenőleg nem hatályos, azaz először a 2013. július hónapjára járó munkabérek kiszámításakor alkalmazható. Emellett módosulnak ...


Bővebben

Keveset adózik a miniszter
Beküldve: 2013-06-07

A kormány több tagja haszonélvezője az Orbán-kormány által bevezetett családi adókedvezménynek − amely jövedelemplafontól függetlenül megadja a nagycsaládosoknak a kedvezményt a gyerekszám alapján, írja a Napi Gazdaság. A családi adókedvezmény egy, illetve két gyermek esetén is érezhető − havi 10-20 ezer forintos − kedvezményt ad, de igazán a három- vagy több g...


Bővebben

Orbán: akár 9 százalékos is lehetne később az szja-kulcs
Beküldve: 2013-05-31

Hosszabb távon elképzelhetőnek tartaná a 9 százalékos személyijövedelemadó-kulcsot Orbán Viktor miniszterelnök, de hangsúlyozta, hogy Magyarország még nem elég erős az szja-csökkentéshez. A kormányfő csütörtökön az InfoRádió Aréna című műsorának arról is beszélt, hogy be szeretnék vezetni a reklámadót, trafikügyben pedig arra számít, hogy néhány hónap múl...


Bővebben

Távolléti díj: megjelent a kormány honlapján a törvénytervezet
Beküldve: 2013-04-15

Megjelent a kormány honlapján az egyes törvényeknek a távolléti díj számításával összefüggő és egyéb célú módosításáról szóló törvénytervezet pénteken.


Bővebben

Lesz-e egyéni nyugdíjszámla? - döntött a parlament
Beküldve: 2013-04-08

Elindulnak az egyéni számlák az állami nyugdíjrendszerben. A parlamentben hétfőn elfogadott törvény szerint a számlákra az ez év eleje után befizetett nyugdíjjárulék összege kerül. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azonban újságíróknak azt mondta: még idén jóváírják a korábbi magánnyugdíj-pénztári befizetéseket is.


Bővebben

Májusban jön a minimálbér-emelési támogatás
Beküldve: 2013-04-01

Várhatóan májustól és egy összegben kapják meg az érintett vállalkozások a minimálbér-emelési támogatást - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön azt követően, hogy a kormány döntött a minimálbér és a garantált bérminimum idei emelésének egyes ágazatokban történő támogatásáról.


Bővebben

Törvénymódosítási javaslat a devizahitelesek mentésére
Beküldve: 2013-03-24

Meghosszabbítanák az árfolyamgátba belépés lehetőségét: az Országgyűlés honlapján olvasható, a parlamentnek szombaton benyújtott iromány szerint a 2013 március 29-i határidő helyett 2013. május 31-éig lehet majd kérni a fix árfolyamon történő törlesztés lehetőségét. Az új devizahiteles mentőcsomagról egyelőre nincsenek hírek.


Bővebben

Megduplázná a szocpolt a kormány
Beküldve: 2013-03-05

A szocpol kibővítését tervezi a kormány - tudta meg a Portfolio.hu. A lakásvásárlási támogatás összege a duplájára, több esetben ennél is nagyobb mértékben emelkedne. A lap birtokába került, még Matolcsy György miniszter által jóváhagyott előterjesztés szerint nemcsak új, de használt lakás vásárlásához is igénybe vehető lenne az állami támogatás, ez lenne a f...


Bővebben

NGM: Megegyezés született a távolléti díj számításáról
Beküldve: 2013-02-25

Megegyezés született a távolléti díj számításáról, a hatályos szabályok hamarosan úgy változnak, hogy a kifizetett munkabér független legyen a szabadsággal érintett hónap munkanapjainak számától és a távollét időtartamától - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai közleményéből.


Bővebben

Így kell kiszámolni a távolléti díjat az NGM szerint
Beküldve: 2013-02-07

A távolléti díj új szabályozása egyszerűsíti az adminisztrációt a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint. A jogértelmezést segítendő a Nemzeti Munkaügyi Hivatal módszertani segédletet is készít a távolléti díj kiszámításához - közölte a tárca az MTI érdeklődésére.


Bővebben